Stormen

här blåser det för fullt, inte hela tiden, ju... men sen kommer det en sånt där kraftig vind, jag tror nästan att taket går av.
Hålla tummarna att allting finns kvar i morgon.
Och att inte nån träd har ramlat åt fel håll...
ska lägga ficklampan, så att jag hitta den när det bli strömlöst, plus att jag ska ställa mobilen, så att den väcka... i fall att strömmen går...
God natt, jag hoppas att ni klara er där ute...

en rolig sak

jag har hittat den i en annan blogg, den tyckte jag var verkligen bra, här får ni ett gratis skratt:

En gamling på 98 år gjorde sin årliga läkarundersökning.

Läkaren frågade hur han kände sig.

-Jag har aldrig mått bättre.

Min fästmö är 18 år, är gravid och väntar mitt barn. Inte så dåligt..... eller hur doktorn? - frågade gamlingen

Läkaren funderade en stund och sade:

- Låt mig berätta en historia för dig.

- Jag känner en jägare som aldrig har missat ett tillfälle till att jaga. Men, en dag placerade han av misstag, sitt paraply på ryggsäcken istället för geväret. När han var i skogen stod plötsligt en björn framför honom. Han tog paraplyet från ryggsäcken, siktade på björnen och ?, PANG!!! Björnen föll ned och var död ?.

- Ha, ha, ha..... Det är inte möjligt, skrattade den gamle. Det måste ha varit någon annan jägare som sköt björnen.

- Just precis, svarade läkaren.

EFIT

jag tänkte göra en EFIT idag, det innebär att jag tar (minst) ett kort per timmer (ungefär) och så få ni följa min dag, eller snarare sagt: våran dag, barnen och jag är hemma, dagisen har planeringsdagen.
Jag kommer att fortsätta lägga till bilder här tills dagen är slut.
Ni kan klicka på bilden, då bli dom större.

Heute mach ich einen EFIT, das bedeutet das ich (mindestens) ein Bild pro Stunde (ungefähr) mache und så könnt ihr mir durch den Tag folgen, oder besser gesagt: uns! Ich bin heute zu Hause, da Planungstag im Kindergarten ist.
Im laufe des Tages werde ich hier mehr bilder dazufügen.
Einfach die Bilder anklicken, dann werden sie grösser.


kl. 8.10 är det tid att gåt upp och öppnar gardinen.
8.10 Uhr ist es Zeit zum aufstehen und Gardinen öffnen.

Frukost vid 9-tiden: Flingor!
Frühstück gegen 9.00 Uhr: Flakes!

Vi förbereder lunchen, vid 10-tiden, tänkte att göra ett brokoli-pasta-gratäng skulle det bli, men brokolin var bebodd... så det blev pastasallad utan brokoli...
Wir bereiten das Mittagessen vor, so gegen 10 Uhr... erst wollte ich ein Brokoli-Nudel-gratäng machen, aber der Brokoli war schon bewohnt... also haben wir Nudelsalat gemacht.

sen gick vi ut i gäggamöja... Jag rensade lite i rabatten... vi har Januari och jag hålla på i trädgården... inte klokt. Och så har jag hittat en Gullviva...
dann sind wir raus gegangen, in die Matsche, ich war in meinem Beet zu gange... wir haben Januar und ich bin im Garten am arbeiten... nicht gescheit.. und dann hab ich die ersten Schlüsselblumpflanzen gefunden...

Så här ser stövlarna ut, efter vi gick in, dom fick stå ute... klockan var någ 12.30
So sehen die Stiefel aus, nachdem wir reingegangen waren, die durften draussen bleiben... so gegen 12.30 Uhr war das.

sen blev det lunch vid 13-tiden, våran pasta-sallad med kokt-korv, enkel men väldigt uppskattat av barnen och mig.
dann haben wir gegen 13-Uhr zu Mittag gegessen, Nudelsalat mit Würstchen, einfach aber ser beliebt bei den Kindern und mir.

efter maten, vid 14-tiden fick Anna sova i sin barnvagnen ute i trädgården, som hon alltid fått göra efter lunchen... Ebba tittade på böcker och gjorde lite dit och dat...
Nachdem essen, gegen 14 Uhr hab ich Anna wie immer in ihren Kinderwagen gelegt zum schlafen.
Ebba hat sich Bilder angeschaut und dies und jenes gemacht...

diskmaskinen hade diskat klart och vi fick tömma den...
Dann war die Spühlmaschine fertig und wollte ausgeräumt werden...

kl. 16.00 jag sitter vid datorn och läsa mail, och fixa lite här och där...

sen var jag tvungen att tar ner och hänga upp tvätt, och fixa disken:
danach musste ich die Wäsche abnehmen und neue aufhängen und abwaschen:

sen, vid 17.45-tiden var det på tiden att fixa kvällsmat: pannkakor skulle det bli:
danach, gegen 17.45 Uhr war es an der Zeit Abendbrot zu machen: Pfannekuchen sollte es geben:

först en med Brie-ost, sen en med amaretto... gott, gott...
erst einen mit Brie, dann einen mit Amaretto... soooo gut!
vid strax efter 19 kom barnen i sängen, en liten saga och gott natt...
kurz nach 19-Uhr sind die Kinder ins Bett gekommen, noch ne kleine Geschichte und Gute Nacht.

nu ska pappan och jag tar ett bad och sen bli det TV:
jetzt nehmen wir noch ein Bad und dann ab vor den Fernseher:

God natt.
Gute Nacht.

besök från långt borta

Igår hade vi besök från Syd-Afrika, nja- Lovisa är ju svenskt, men hon bo just nu i Syd-Afrika och pluggar och just nu är hon på besök i Sverige och så kom hon förbi igår, jag blev jätte glad när hon ringde i början av förra veckan!!!
Det är lite rolig med henne och hennes man Rudy, för att Ivo och Rudy har jobbat ihop för 3 år sedan, då bodde nämligen Rudy, som kommer ursprungligen från Syd-Afrika i Sverige. För 2,5 år sedan bestämmde dom sig att dom skulle flytta till Syd-Afrika, men nu på sommaren ska dom flytta tillbaka till Sverige, tyvärr inte till Stockholm, men Göteborg är ju närmare än Syd-Afrika. Förförra året gifte dom sig där näre,
tyvärr kunde vi inte vara närvarende, det är ju jätte dyrt att åka ner... med det var ju fest i Sverige i alla fall (i december 2006).Så- vi ser fram emot att besöka Göteborg.

Reklam i egen sak

Sorry, men jag måste utnyttja den här bloggen för att göra lite reklam för mig, eller för mina saker:
Jag har försökt sälja kvalitätsleksaker från ett tysk företag, som heter
HABA, jag sälja inte alla deras grejor, skulle jag i och för sig gärna göra, men har inte möjlighet för det... det jag sälja är deras mat-saker (Kaufladenzubehör), det är frukter och grönsaker i respektive form och färg och så är det burkar fyllt med olika saker. image221
Allting är CE godkännt och färgen är ofarligt, så om barnen stoppa det i munnen är det ingen fara (förutom att dom inte ska svälja det), alla frukter och grönsaker och godisar är gjort i trä. Burken är i plåt. image222
Jag har ett registrerat företag på det, så jag sälja med kvitto osv. Ni är vällkommen att köpa direkt från mig, eller via tradera.
Vill ni veta mer, få ni gärna maila mig, så kan jag också skicka flera bilder.

You make my day-award

Jag har fått en : You make my day-award


från Ango och jag blev jätte glad, hade ju ingen aning om att det är nån annan som läsa min blogg, förutom dom som jag redan visste om...
Nu vill jag ger den vidare, reglerna för denna award lyder:

"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

dom här personer ska få den från mig:

Ango,
så klart ger jag henne den tillbaka, tycker om att läsa hennes blogg, hon har alltid något på gång, känns så i alla fall.

Sara,
jag gilla hennes blogg, fina bilder och mycket annat.

Funderingar,
jag giller också den här bloggen, eftersom jag är förtjust i foto-bilder...

bland rosor & tistlar,
för att jag älskar dom här bilderna.

enAnna,
som har ett tufft liv, men verkar vara en riktig tuffing.

många tankar

jag har haft många tankar i natt... Ebba vaknade kl. 3.30 och sen dess har jag varit vaken... nu har jag duschat och ätit frukost och haft en kopp te. Snart ska jag väcka barnen och sen ska vi åka iväg. Men jag har sovit ändå ca 5,5 tim... det kunde har varit värre.

Innan jag glömmer det så har min kompis Pernilla fått en liten flicka, Frida, hon föddes den 9.1.2008 Grattis till hela familien, vi ser fram emot att träffa er.

Jag har fått en
award av Ango och jag är jätte glad över den. Jag kommer delar ut den vidare så småning om, hinner inte riktig just nu. Men tack så hemskt mycket Ango.

Helgen har varit, lamporna sitter uppe, så man kan gå till bilen och ser vart man gå även om det är mörkt ute. Jätte bra!!! Jag är glad.
Annars har det väl inte hänt så mycket på helgen.
Nu börjar en ny vecka med jobbet.

Ifall ni har det jätte tråkig finns här ett spel som man lätt glömmer tiden bort med.

Stormen har dragit förbi

Stormen har dragit förbi och vi har klarat oss jätte bra, telefon är kvar och strömmen är också kvar, nu är det lugnt igen. I morse var det t o m sol, så vi gick ut med barnen på förmiddagen och jag fixade lite på tomten. Sen började jag med att ansluta lite utebelysning, vi har bara en lampa vid ingångsdörren och man ser INGENTING när man ska gå till bilden vid kl. 7 på morgonen... så jag vill har minst 2 lampor till. Men det var så jobbig, eftersom vi inte hade en bra stege, så gick det inte så bra, Ivo hjälpte mig lite, men han var tvungen och fixa sin bil också. Snart ska han göra det, sa han... så vi får ser.
Sen upptäckte jag dom första vårtecken i trädgården, bilderna finns
här.
Nu ska jag ut och fixa mina lampor, Ivo är inte klart med bilen.
Till lunch blev det snabb-lunch idag. Vi ska laga riktig mat till middag.image220

Tom Cruise

ja-ja- aber ich muss  einfach mal meine Meinung loswerden, ich war immer ein Fan von Tom Cruise, hab viele seiner Filme gesehen usw, aber was mir nie gefallen hat war die Tatsache das er Mitglied in dieser Scientology Sekte ist. Und jetzt ist noch dieses Video aufgetaucht...unglaublich das die Welt nicht gelernt hat... ich glaube ich bin nicht länger sein Fan und ich rufe hiermit auf seine Filme zu boykottieren, ich glaube zwar nicht das meine Aktion viel bringt, aber ich will wenigstens hinterher sagen können ich habs versucht.
Mir tun nur seine Frau und Kind leid... aber so ist das nun mal.

ja- men jag måste bli av med min åsikt. Jag har alltid gillad Tom Cruise, jag har sett många av hans filmer osv, men jag har alltid ogillad att han är medlem i den här sekten Scientology (i tyskland är den förbjuden). Och nu har det här Video dökt upp med hans tal i sekten... och jag trodde att världen har lärt sig något av det som har hänt för drygt 70 år... jag har bestämmt mig nu att jag inte längre tycker om Tom Cruise och hans filmer och jag säger att ni ska göra samma sak och inte gå och ser på hans filmer på bio eller tv.  Jag tror inte att mitt uppropp ger så mycket, men jag vill kunna säger att jag har försökt mitt bästa.
Jag tycker synd om hans fru och barnet, men det är inte så mycket att göra åt.

varför / warum

varför skriva jag en blogg???
varför skriva jag inte brev i stället???
varför visa jag så mycket av mig???
varför gör jag som jag gör här???
vart vill jag kommer till med mitt blogg-skrivande???
vem vill jag nå med det här???

ja- många frågor, och jag vet inte själv riktig varför jag skriva en blogg... jag har ju börjad med att skriva den så att alla kompisar och hela släkten kann ser hur vi har det här, så långt ifrån alla, jag tänkte att det skulle vara trevligt att  berätta för alla i tyskland, men även för dom här i sverige hur vi har det. Men ibland har jag en känsla av att då hör alla inte lika mycket av sig, eftersom dom få ju alla nyheter och förändringarna här på blogget, då behöver man inte ringa längre... tråkig, färför har jag skrivit mer på svenska, för att vissa tyskarna ringer inte längre lika ofta... tråkig!!!
Men sen har jag gått med i
tisdagstema ( här är mitt) och i månadsbilden ( här är mitt) har jag märkt att det är jätte roligt att titta i andras bloggar och att få andra att titta i min blogg och att dom (som jag alldrig har träffat eller har haft kontakt med) lämna ett litet kommentar i min blogg... jag blev sååååå glad av det. Så jag har ju börjad att lämna kommentarer i andras bloggar... men hittils har jag bara hittat massor med svenska bloggar, ska försöka att hitta några tyska bloggar också, men så mycket jag vet är det ingen tyska-kompis från mig som bloggar... tråkig...
Visst lämnar man ut mycket av sig själv, men det är inget speciellt hemligt jag skriva om här... jag undrar ju bara ibland lite och är tacksam för alla tips och ideer.
Så jag tror att jag kommer att har den här bloggen lite mer allmänt om allting, ibland får ni bilder som jag tycker om, eller som jag inte tycker om, men ändå vill visa.
Och så bli jag som sagt jätte glad när ni lämna ett litet kommentar, ni behöver inte skriva om hela eras liv, men en liten "jag har också tittat in här" eller "hälsningar från xxx" skulle räcker och skulle göra mig jätte glad.
Bara att klicka på "kommentarer" direkt under inlägget och skriva och sen skicka, ni behöver inte fylla i dom sakerna, bara ett namn... tack.

warum schreibe ich einen blogg???
warum schriebe ich nicht statt dessen Briefe???
warum zeige ich soviel von mir/uns???
warum mach ich so wie ich mach hier im blogg???
was will ich mit diesem blogg erreichen???
wen will ich mit diesem schreiben hier erreichen???

Viele Fragen und so richtig weiss ich eigentlich nicht auf alles eine Antwort. Ich habe mit diesem blogg begonnen um allen Freunden und Verwandten und Bekannten ein bischen von uns zu zeigen, ich dachte dann können alle hier reinschauen wie und wann sie Zeit haben, können sich Bilder von uns angucken und lesen was hier so passiert ist... und keiner sollte sich gezwungen fühlen auf meine massen-mails mit vielen Fotos zu antworten... aber die ganze Sache hat einen anderen Effekt als ich mir das vorgestellt hatte... einige riefen dann hier fast nicht mehr an, da sie ja alle Neuigkeiten hier aus dem blogg erfuhren und dadurch ja auch immer auf dem laufenden waren... deshalb hab ich angefangen mehr auf schwedisch zu schreiben... aber das funktioniert auch nicht so viel besser...
Dann hab ich über andere schwedische bloggs vom "Dienstagstema" und "Monatsbild" erfahren und bin da "mitglied" geworden, und plötzlich bekam ich kommentare von fremden Leuten, und ich hab ich andere bloggs reingeschaut und hab da kommentare abgegeben... das macht spass... was ich alles schon gesehen hab für schöne Bilder, natürlich auch viele (mir-)nichst-sagende Bilder, aber das gehört dazu...
Es geht beim Dienstagstema darum an jedem Dienstag zu einem gewissen Thema ein Foto ins Netz zu stellen, und beim Monatsbild geht es darum immer am möglichst gleichen Tag eines Monats die gleiche Stelle draussen zu fotografieren. Ich hab ja schon immer gerne fotografiert und hier bekomme ich wieder die möglichkeit mich auch mit anderen auszutauschen, echt klasse.
Ich hab auch noch keine deutschen bloggs gefunden... muss nochmal im netz suchen...
So- was ich hiermit sagen will... tja- ich freu mich immer riesig über kleine Kommentare, dort sollt ihr mir nicht von eurem Leben oder geheimnisse erzählen (können ja alle lesen, ist dann kein Geheimniss mehr), es reicht ja wenn ihr schreibt "ich hab auch mal wieder hier reingeschaut" oder "liebe grüsse xxx" ich müsst einfach auf "kommentarer" klicken und dann euren Namen und euren Text angeben, die email adresse wird natürlich nicht veröffentlicht.
Also bis denne.

räknar foglar

Jag hörde i radion idag att i morgon (tror att det var i morgon) då skulle det vara den dagen då alla skulle räknar alla foglarna, så om du mata ute på terassen, balkongen, trädgården eller nånstans, då skulle man räkna foglarna och skicka sen resultatet till nån (kommer inte ihåg, vart man skulle skicka det).
Det kommer att bli massor med blåmes. Vi har haft tidigare många domherre med sina frua, men eftersom jag bara har hängande fogelmat, så kommer dom inte, dom vill har ett fogelhus eller en platta, men det går inte, eftersom vi har en katt nu... men då räknade vi en gång 14 domherre med sina fruar...
Så, nu gäller det alltså att räknar foglarna.
Jag har precis kollat, men kan inte hitta bilderna... sorry.

Här ska det samlas

jag har hittat dom här hjärtarna och köpt dom ganska billigt lite här och där, utan att jag letade... dom bara fann där jag tittade... tyckte dom var jätte fina och var tvungen att köpa dom. Nu har jag kikat runt och tänkte att det kanske finns flera sådana fina hjärtar...image219
Vad tycker ni??? känner mig "för gammalt" eller "inte tillräkligt gammalt" för att sammla på något... men det kanske bli hjärta i metall (eller liknande material...)...

Utmanad

Dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det?
nej- jag har alldrig vågad det, men det fanns en för ca 12 år sedan, som jag hade jätte gärna dejtat, men en annan kompis till oss var såååå kär i honom, att jag inte berättade att jag också var kär...

Blivit arresterad? Berätta lite?
Nej, och tänkte inte bli det.

Sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite!
Nej- jag håller mig väldigt lugnt när det gäller dom här orden.

Haft ett one night stand? Berätta lite?
Han ville väl... men jag ville inte... alltså: nej, jag har inte varit sådär...

Busringt till någon, vem och varför?
ja- med en arbetskollegor har jag faktiskt ringt till
HARIBO och frågad varför dom "Goldbären" bara finns som kvinnliga figurer... men jag blev kopplad lite och sen var det nån som försökte förklara att det är armer, men vi tyckte att det väl var bröster...


Så- nu vet ni lite mer om mig.... alla få känner sig utmanand, lämmnar då gärna ett medelandet att ni har tagit utmaningen.

Tack.


Findus

image218
Ja- även våran katt heter Findus... t o m Anna har lärt sig nu att säger "Findus", det låter inte riktig så, men vi förstår henne. Han har blivit jätte stort och är en jätte mysig katt, han är den bästa kompisen till våran hund Ronja, dom leker jätte roligt tillsammans. Han har blivit jätte stort, men han är ju redan 1 1/2 år. Han giller att vara ute och jaga.
Här ligger han på våran soffa och är lite "på jakt", men barnen bli inte så glada när han försöka leka med dom.
När han är ute på natten, klättra han alltid upp på väggen, för att kommer in i vårt sov-loft, vi sova ju alltid med öppet fönster, han klättrar alltså rakt upp på väggen...

något roligt

här kommer något man kanske undrar inte riktig, men jag tycker ändå att man borde undrar varför???:

...varför ordet förkortning är så långt?

...varför det är så svårt att stava till ordet dyslektiker?

...varför det aldrig är upptaget när man ringer fel?

...varför man trycker hårdare på fjärrkontrollen när batteriet håller på att ta slut?

...varför inte superlim fastnar på insidan av limtuben, då limmet faktiskt fäster på allt?

...varifrån barnolja kommer ifrån, då majsolja kommer från majs?

 

och sen kan jag berätta att vi har fått tillskott i familjen, altså inte här, men barnens faster har fått en Joona, den 10.01.2008 kl. 10.01.
Grattis till hela familien.


Krankenstation

Bei uns ist ständig irgend jemand krank... und gerade dann wenn ich denke: oh- jetzt ist das Kind wieder gesund, fängt sie wieder an zu husten oder sowas...
Ivo ist zumindestens auf dem Weg der Besserung... naja- morgen bleiben alle, ausser meiner Wenigkeit zu Hause, ich muss von 13.00-20.00 Uhr arbeiten, aber das ist schon okay, am Wochenende muss ich auch von 11.00 - 18.00 Uhr arbeiten, Samstag und Sonntag. Aber in der neuen Abteilung macht es spass... ich hab schon viele Sachen gelernt, über Türen, Arbeitsplatten, Gibsplatten, Fussboden usw... die grosse Säge kann und darf ich jetzt auch bedienen...

Ansonsten warten wir gespannt auf die neuen Erdenbürger die "wir" erwarten. Ivo's Schwester Tina sollte am 1.1.2008 ihr 2. Kind bekommen, und wir haben bis heute noch nix gehört, naja- wir warten geduldig.
Und unsere Freundin Pernilla hier in Schweden sollte am 9.1.2008 ihr erstes Kind bekommen, da haben wir auch noch nix gehört.... spannend, spannend, wir drücken natürlich allen die Daumen.

So- ich muss jetzt schlafen... morgen (ach- es ist ja schon wieder nach Mitternacht, also: heute) ist auch wieder ein Tag.
Euch eine gute Nacht.

Sjukstation

Här är alla hemma till och från... inte roligt, jag mår väl bäst av alla, men hosta också... Barnen mår vissa dagar jätte bra och sen, som Ebba idag mådde hon jätte bra och nu på kvällen vaknade hon flera gånger, vid 22-tiden fick vi byta om henne, hon hade svettas så mycket... jobbig...
Anna var så där under dagen, men hon brukar sova i alla fall bra...
Ivo mår bättre, men ska inte gå och jobba i morgon, barnen stanna också hemma, bara jag ska jobba 13-20...
Men det är faktiskt roligt på min nya avdelningen, jag har redan lärt mig en hel del nya saker, jag har kunnat hjälpa kunden och det känns bra. Idag har jag varit ledig, eftersom jag ska jobba på helgen.

Här regnar det bara... tråkig... men på förmiddagen har det varit fint vädret och jag har varit ute i trädgården, slängde julgranen på eldnings-ställe och städade upp lite bland barnens leksaker... sen har vi ju en liten bäck som rinner fram för dörren... bara när det är så blött och regnig eller när snön smälta... den fixade jag så att vattnet kan rinner iväg nu och det kanske nån gång bli torr igen.

Sen har vi två vänner, eller en vän som ska få barn, den var beräknat till igår, men vi har inte hört något och jag vågar inte höra av mig... man vet ju alldrig, och jag vill inte störa... men jag skicka en jätte kram till dig Pernilla, ifall du läsa det här: jag tänker varje dag på dig och barnen har redan frågat när vi kan åka igen och hälsa på???
Sen är det Ivo's syster i tyskland som hade beräknad termin den 1.1.2008, men vi har inte hört något än... Men med henne har det varit lite jobbig dom sista månaden... så vi har varit bättre kompisar kan jag någ säger, men, men... alla är vi olika och alla utveklas vi olika, eller hur. Men så klart hålla jag tummarna och jag hoppas att vi snart hör någonting.
 
En trevlig helg önskar jag er alla här ute i bloggar-livet.

Telia

Vi har haft problem med Telia, sedan länge tillbaka, för att vara exakt sedan i oktober... då höjde vi vårt abonemang av internet till 8 MB... sen dess har det bröts hela tiden, mer eller mindre, sedan försvann det helt och vi har varit utan internet i 5 veckor, sen kom det tillbaka, fast det bröts fortfarende, ringer jag till Telia, säger dom: vi håller på! Hallå! hur länge till ska man hålla på... och så kom räkningen igår... 1012:- kronor vill dom har... " vi kan prata om kompension när allting funkar igen!" va???? Så jag måste defenetivt ringa dit idag igen... Får ser vad det ger.

Igår har jag haft huvudvärk, jag brukar inte har det, men igår hade jag det, tåg en Alvedon på morgonen och en på kvällen, det känns som att det kommer tillbaka... ska någ tar med en Alvedon till jobbet, ifall att...

Så- nu är julgranen ute igen... igår kväll gjorde jag julgransplundring (eller vad det nu heter). Nu har vi plats i Vardagsrummet igen.
Nu måste jag bara fixa andra gardiner, så att julgardinerna kommer också bort....

Ny avdelningen

Jag har haft min första dagen på nya avdelningen på jobbet igår. Det var trevlig. Jag kunde knappt hjälpa kunderna, men det bli säkert bättre så småning om. Jätte trevliga kollegor har jag i alla fall.
Ebba är sjuk, men nästan frisk, så i morgon få hon också går på dagis igen. Ivo stannade hemma igår och även idag. Han hålla på med sin bil... jag börjar hatar den där bilen... det funkar inte som det ska...
Nu har det ju blivit varmare igen, allt snö är borta nästan, det är bara slask kvar... jätte tråkig, Ebba vill ju bygga en snö-gubbe...
Anna har börjat prata mer och mer... ibland måste jag ber barnen att bara vara tyst, men det kan dom ju inte... dom prata och prata hela tiden. Ebba kan inte fråga 1x. hon fråga minst 3 gånger... vill hon dricka då säger hon det flera gånger innan jag enns hinner svara, hon säger det och hon vänta inte på svaret... jätte jobbig. Och Anna har börjat på samma sätt... vad ska man göra???
Nu ska jag väcka Anna, hon få går på dagis och så ska jag åka till jobbet.

Nyårslöften

Ja-ja- alla undrar hela tiden vad man har för nyårslöften... jag vet egentligen inte om jag vill göra några nyårslöften... men jag har ett livsmotto, som jag försöka leva efter:
att vara ärlig och uppriktig till alla människor omkring mig.
Och jag skulle gärna ville att mina "kompisar" också skulle vara det mot mig. Men det är jätte svårt... just med er kära svenskarna. Jag älskar Sverige och jag vill inte flytta tillbaka till tyskland, men det finns lite greja som jag inte riktig förstår mig på med er svenskarna... hjälp tas tacksam emot!!!
Jag har några kontakter, jag vågar inte säger att det är kompisar, eftersom jag inte vet när man kan säger "kompis" till en svensk. Kanske är det så att tyska och svenska inte kan bli riktiga kompisar, men det tror jag egentligen att vi kan!!!
Alltså med mina kontakter som jag har hittat på olika ställen, jobbet, internet, via andra kompisar....osv... så har vi mailat, eller pratat i telefon, t o m träffat har vi oss... men sen maila man, eller man försöka ringa, inget svar, inte allts efter en vecka, efter nån månad, man lämna medelande i bloggen osv... nu är hela hemsidan nerlagt, varför????
Jag vågar inte höra av mig igen till en viss person (inga namn här, som ni kanske förstår), även om jag verkligen trodde att vi skulle kunna bli kompisar, men det är väl bara jag som trodde det... jätte tråkig. Jag hoppas bara att det inte har hänt något allvarligt!!! ???
Men jag tycker också att det är jobbig att fråga någon annan: ursäkta har du hört någonting från xxx ??? hur mår dom???
Så då låta jag hellre bli.
Hoppas att ni hittar bättre kompisar än mig!
God fortsättning.

Nyårspromenad

Nyårspromenad
ni får gissa vem som var mest glad när vi var på nyårspromenad...???
Jag började bli sjuk och mådde inte så bra, men jag ville ändå vara med på nyårspromenaden...
sen vi kom hem har jag mest legat på soffan...
Nu börjar det bli bättre.image216
På måndag ska jag börjar jobba igen, på samma jobb, fast på en ny avdelningen, det bli spännande och kul.
jag ser fram emot. Sen vänta jag fortfarende på att Hornbach hör av sig till mig. Vi får ser om jag få jobbet eller inte.
jag kom på att: om jag får jobbet, då kan vi någ inte börjar bygga till i år... men än så länge har jag inte fått jobbet... så - vi får ser.
Nu har snön kommit ner till oss äntligen, det ligger drygt en decimeter... jätte vackert. Ebba vill åka pulka, men vi hitta inte deras hjälmar... vi får leta fram dom tills på måndag, annars få hon inte åka pulka på dagis.
Det är kallt och blåsig här idag.
Anna har blivit lite sjuk, hon har feber, så hon kommer någ sova nästan hela dagen...
I morgon har jag planerat att går ut med en kompis!!! det har inte hänt sedan jag kan tänka... bara vi, 2 kompisar, utan barn, vi ska gå och äta och snacka och sen ska vi förmodligen går och titta på en film, några förslag, jag har ingen koll på vad som visas just nu...???
Jag hoppas att jag har friskat till tills dess.image217
utsikt över golfbanan här hos oss...