Hösten är här


ja- hösten är här... här uppe ser ni uppgången till altan, den är helt igenvuxen...
 men man få tänka positiv, om tre månader börja dagarna bli längre igen...
ja- om 3 månader är ju jul nästan över...
Här kommer bara lite bilder från hösten, det händer inte så mycket, förutom att min fina chrysler gick sönder, förmodligen är det växellådan som har gått sönder... Så vi var tvungen att köpa en ny bil, en volvo 855 blev det och med den är vi jätte nöjd än så länge. Vi behöver ju var sin bil...
Barnen har varit mycket små sjuk-förskylt, hustan ville inte släppa... men jag hoppas att dom kan går på dagis igen på måndag.
Sen kan jag berätta att Falk, som har bott hos oss nästan 2 år, har flyttat till danmark till sina 3 barn nu.
Här ser ni en bild när han få sin sista köttbit, när vi grillade sista gången med honom
och sen en bild, då barnen säger "hejdå" till honom...

Jag hoppas att han orkar nu med sina 3 barn och att han inte ger upp vid första problemet, men vi får ser, på hans (och Ivo's job) har dom slagit vad om när han kommer tillbaka... vi får ser.

ja- der Herbst ist da, bei uns schon deutlich überall zu sehen und zu sprüren.
Hier oben könnt ihr Bilder von Falk sehen, der nach fast 2 Jahren wieder nach Dänemark zu seinen inzwischen 3 Kindern, ich hoffe er hält durch.
Ausserdem ist unser Chrysler kaputt gegangen also mussten wir uns ein neues Auto kaufen... es ist ein Volvo 855 geworden...

Söndagsutflykt / Sonntagsausflug

Vi har varit på Skyllebyholms-höstmarknad, det är varje år massor med folk där, men buffen är riktig bra. Och vi träffade många som vi kände och så ville barnen rida. Förra gången ville Ebba också rida, men när det var hennes tur, då vägrade hon, men idag ville båda rida, så dom fick det:


Auf einem Herbstmarkt durften die Kinder reiten. Es war endlich mal schönes Wetter und beide wollten reiten. Letztes mal wollte Ebba auch, und als sie dann dran war wollte sie nicht mehr. Viele Bekannte haben wir auch getroffen und vom leckeren Buffe gegessen. Es war ein schöner Tag.

Parken-Zoo i Eskilstuna

Idag tänkte vi att vi skulle spontant åka till Eskilstuna-Zoo, så vi packade allting efter lunchen och åkte iväg, drygt 50 min senare körde vi på en jätte stor parkering, som var alldeles tomt, inte en enda bil... jag ringde min kompis som kollade på nätet att deras program slutade den 7.9.... jag visste inte att en Zoo har stängt på vintern... men, men,... barnen blev jätte besviken, jag faktiskt också. Men det var ju bara att åka hem igen, med lite lördagsgodis gick det bra... på vägen hem skulle vi stanna i Strängnäs, på infarten dit, fick vi en isboll på vindrutan, jag blev skrämt, det var 2 ungdomar som stod bakom ett högt staket... så dom kom undan och vi klarade oss oskadat. Sen promenerade lite vid hamnen, så kom vi till en lekplats, då blev barnen glad igen. Här lite bilder från idag.

Besök / Besuch

Wir hatten gestern spontan besuch, zusammen kochen und essen war angesagt.
Vi hade trevlig besök igår, lagade mat  tillsammans och åt tillsamman. Jätte trevlig.
Das ist alles aus meinem Gewächshaus.
Det här kommer allting från mitt växthus.

Und danach gab's Nachtisch!
Och sen blev det efterrätt.